Terug naar het overzicht

BTS Logistics eerste bedrijf dat op bedrijventerrein SHIPP21 pand in gebruik neemt

Op dinsdag 25 juni was de feestelijke opening van het eerste bedrijf op het bedrijventerrein SHIPP21 in Puttershoek. Jordy Grundel (namens ontwikkelaar Heylen Warehouses), Michael de Rouw (CEO van BTS Logistics) en wethouder Paul Boogaard hesen alle 3 een vlag om het bedrijfspand officieel te openen. BTS Logistics heeft circa 24.000 vierkante meter aan magazijnruimte in gebruik genomen.

Op een deel van het voormalige suikerfabrieksterrein van Cosun Beet Company is een grootschalig en modern bedrijventerrein gerealiseerd. SHIPP21, dit staat voor South Holland Inland Port Puttershoek, heeft een eigen binnenhaven en biedt ruimte aan een verscheidenheid aan bedrijven met industrieel karakter. Denk aan kleine en (middel)grote lokale, nationale en internationale bedrijven die actief zijn in e-commerce, koel- en vriesopslag, logistiek en transport, maakindustrie én maritieme toelevering en onderhoud.

Duurzaamheid staat centraal

Heylen Warehouses, de ontwikkelaar van het bedrijventerrein, hecht grote waarde aan duurzaamheid. Op bedrijventerrein SHIPP21 is dit terug te zien. Voorbeelden hiervan zijn zonnepanelen op de daken voor het opwekken van energie en regenwateropvangsystemen voor efficiënt watergebruik. Ook zijn er laadstations voor elektrische auto’s om duurzaam transport te ondersteunen. En door de groene gevels gaan de panden op in de natuurlijke omgeving.

Wethouder Paul Boogaard (economie): “SHIPP21 biedt ruimte aan innovatieve ondernemingen én draagt door de milieuvriendelijke technologieën bij aan een duurzame toekomst. Het is een mijlpaal om BTS Logistics als eerste op dit terrein te mogen verwelkomen. Met de komst van dit bedrijf wordt een belangrijke impuls gegeven aan de werkgelegenheid in de Hoeksche Waard. Ik ben trots op deze ontwikkeling en kijk uit naar de verdere groei van dit bedrijventerrein.

Daarnaast bewonder ik de maatschappelijke betrokkenheid van beide bedrijven. Heylen Warehouses zet zich in voor natuurgebied Kuipersveer, gelegen naast bedrijventerrein SHIPP21, door dit gebied gedurende 5 jaar financieel te ondersteunen voor behoud en bescherming. BTS Logistics toont hun inzet door meerdere sportverenigingen in de Hoeksche Waard te sponsoren.”

Over BTS Logistics

BTS Logistics is een full-service logistiek dienstverlener. Het bedrijf biedt oplossingen voor transport- en logistieke behoeften, inclusief lucht-, spoor- en zeevracht. Ook verzorgt BTS Logistics distributie en douaneafhandeling. CEO Michael de Rouw is opgegroeid in Klaaswaal. De gemeente waar hij woont, is nu ook de plek waar een van zijn bedrijven is gevestigd.