Inkomen

Hoeksche Waardse ondernemers zijn goed in het zien en benutten van kansen. Maar als  ondernemer kun je ook te maken hebben met tegenwind en dus een (gedeeltelijk) verlies van inkomen. Bijvoorbeeld in het geval van (tijdelijke) arbeidsongeschiktheid of marktonwikkelingen die leiden tot financiële problemen. Denk aan stijgende grondstofprijzen of beperkte beschikbaarheid van materialen. Gelukkig zijn er verschillende regelingen om ondernemers in dit soort situaties (financieel) tegemoet te komen. Het is sowieso verstandig om dan ook eens met de accountmanagers van gemeente Hoeksche Waard het gesprek aan te gaan. Zij weten goed wat er mogelijk is en helpen u graag.

Heb je al langer een eigen bedrijf en heb je tijdelijke financiële problemen? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor (financiële) ondersteuning vanuit het Besluit bijstandsverlening zelfstandigen (Bbz) meer informatie hierover vind je op de website van gemeente Hoeksche Waard. Deze regeling is ook bedoeld voor personen die vanuit een uitkering een eigen bedrijf willen beginnen.

IOAZ staat voor Inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte gewezen zelfstandigen. Levert jouw bedrijf onvoldoende op om van te leven en overweeg je om te stoppen? Dan kun je een beroep doen op de IOAZ-uitkering. LET OP: vraag de IOAZ-uitkering aan voordat je het bedrijf uitschrijft bij de KvK. De voorwaarden en meer informatie vind je op de website van gemeente Hoeksche Waard.