Terug naar het overzicht

Maak uw onderneming toegankelijk(er) voor iedereen

Gemeente Hoeksche Waard vindt het belangrijk dat ouderen en mensen met een beperking makkelijk een accommodatie, restaurant of winkel kunnen bezoeken. Daarom werken we dit jaar samen met MKB Nederland en Ongehinderd aan de MKB Toegankelijke Route. Het doel van de route is om de toegankelijkheid van de Hoeksche Waard in kaart te brengen. Dit helpt ouderen en mensen met een beperking om te weten welke locaties toegankelijk zijn en waar zij naartoe kunnen gaan met hun familie en vrienden.

Aanmelden

Bent u ondernemer van een restaurant, winkel of andere publieke locatie? Meld deze dan aan voor de MKB Toegankelijke Route via e-mail mkbtoegankelijk@ongehinderd.nl. We zetten graag samen met u een mooie stap naar een gastvrije en toegankelijke Hoeksche Waard! Inwoners met een beperking helpen mee met de ontwikkeling van de route. Zij gaan de komende tijd langs bij alle ondernemers in de Hoeksche Waard om deelname aan de route te bespreken.

Tegemoetkoming in de kosten

De kosten voor deelname aan deze route is 50 euro. Voor dit bedrag wordt uw onderneming getoetst en een jaar lang vermeld in de app en op de website van Ongehinderd. Neemt u de aanbevolen tips en adviezen uit de rapportage over? Via Detailhandelsraad Hoeksche Waard kunt u een tegemoetkoming in de kosten ontvangen.

Ondernemers maken het verschil

Vaak kunt u met kleine aanpassingen veel bereiken om de toegankelijkheid van uw onderneming te verbeteren. Uw inspanning opent deuren naar een grotere klantenkring. Ouderen en mensen met een beperking nemen hun familie en vrienden mee naar een plek die voor hen toegankelijk is. En dit alles wordt beloond met een mooi keurmerk, dat laat zien dat uw onderneming voorop loopt op het gebied van inclusie en klantgerichtheid.

Wat betekent deelname aan deze route?

  • Uw onderneming wordt in kaart gebracht en getoetst door een expert van Ongehinderd;
  • U ontvangt een rapportage met praktische tips en adviezen om de toegankelijkheid van uw onderneming te verbeteren;
  • Uw onderneming wordt gepresenteerd in de app en op de website van Ongehinderd.