“Ik verhuur audiogastboeken voor bruiloften. Op TikTok kwam ik dit concept tegen in een video van een Arabische bruiloft. Na wat online research heb ik een telefoon ingekocht en ben ik LoveVoiceMail gestart. Via Instagram en TikTok ben ik het concept gaan promoten en dit heeft goed uitgepakt. LoveVoiceMail is op steeds meer bruiloften te vinden.”

Vader als grote voorbeeld

Maarten had altijd al het idee om een eigen onderneming te beginnen. “Mijn vader is zelf ook ondernemer, dus ik zie van dichtbij hoeveel energie en passie hij in zijn werk steekt. Dat is erg inspirerend.” Toen Maarten begon met ondernemen, heeft zijn vader hem veel geholpen. Op de Associate degree-opleiding Ondernemen die Maarten volgt, krijgt hij ook veel tools aangereikt om zijn onderneming verder te brengen. “De opleiding is heel breed en is bij zowel het opstarten als het opschalen van een onderneming heel waardevol.”

Plannen voor de toekomst

“Dankzij de opleiding zie ik voor LoveVoiceMail nog meer kansen. Nu staan we vooral op bruiloften, maar ik wil graag uitbreiden richting babyshowers en verjaardagen. Ook ben ik op dit moment de collectie aan telefoons aan het uitbreiden, zodat klanten een keuze hebben uit verschillende kleuren en modellen.” Er is in Nederland maar een klein aantal ondernemingen die ook audiogastboeken verhuren. Maarten droomt groot en wil binnen nu en een paar jaar de grootste aanbieder van Zuid-Holland worden.

Bijzondere momenten omzetten in blijvende herinneringen

Volgens Maarten is het de glimlach van de klant die LoveVoiceMail zo succesvol maakt. “Bij LoveVoiceMail geloven we in het vastleggen van de liefde in stemgeluid. Wanneer de familie en vrienden van het bruidspaar een audioboodschap inspreken, zie ik het geluk ervan afstralen. Het vangen en bewaren van deze waardevolle momenten is voor het bruidspaar zo bijzonder.” Maarten krijgt nog meer energie om verder te gaan met zijn onderneming, wanneer de gasten en het bruidspaar aangeven het concept zo leuk en uniek te vinden. “Daar doe ik het voor.”

Uitdagingen aangaan en leren van fouten

Voor Maarten is het altijd bereikbaar zijn en hierdoor een goede balans tussen werk en privé vinden de grootste uitdaging. Social media speelt een grote rol als het gaat over de naamsbekendheid en zichtbaarheid van LoveVoiceMail. “Ik ben dan ook dagelijks actief op Instagram en TikTok. Met de kennis van nu had ik dit anders aangepakt: eerst een goed merk neerzetten en vervolgens beginnen met de promotie via social media.”

Het voordeel van ondernemen is voor Maarten het stukje vrijheid. “Ik luister naar de ideeën en tips van anderen, maar ik maak de keuzes. Wanneer er iets fout gaat, heb ik het gedaan en kan ik daar ook gelijk van leren. Zo ben ik in het begin vergeten mijn omzetbelasting aan te geven. Een fout die heeft doen inzien om mij ook te verdiepen in de administratieve kant van een onderneming.”

De tip van Maarten voor startende ondernemers

“Ik wil startende ondernemers meegeven om gewoon te doen wat je leuk vindt. Stel je hebt een idee of je ziet ergens een kans: denk er niet te veel bij na en doe het gewoon. Gaat het mis, leer je ervan. Gaat het goed, ga je verder.”